Gunnfjauns Kapell

Svante Pettersson

Hemållt

Margits Sånger

Martin Martinsson

Blackthorn

Volund

Ensemble Villancico

Triller

Dansar Edvard

Jan Ekedahl

Ziya Aytekin

Burgess, Ådin & Wingård

Luntilua

Lunds Akademiska Kör

Orientexpressen

Eitre

Utlottningen

Olle Lindvall

Oleman

Ziya Aytekin är en turkisk musiker, bosatt i Sverige och med nordvästra Europa som sitt verksamhetsfält. Trots att han närmast är en levande legend bland utvandrare från Främre Orienten i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike och andra länder, är han så gott som okänd för en större publik.

Här presenterar Ziya sin musik - precis som han vill ha den! Han spelar själv alla instrument och har också själv tillverkat de flesta, rörbladsinstrumenten zurna, mey och tulum; flöjterna ney och dilli kaval; rytminstrumenten darbuka, davul, bongos, def, tamburin och zil. Låtarna är också Ziyas, antingen han själv komponerat dem, eller plockat upp dem längs den långa väg som förde honom från sin hemstad Savsat på Kaukasus sydsluttning i nordöstra Turkiet, via Folkets hus i Trabzon, janitscharorkester och nattklubbar i Istanbul och slutligen till Alby, Stockholm, Sverige.

Möt Ziya när han är som bäst: energisk och kraftfull i starkt rytmiska danslåtar - lyrisk och fantasifull i stämningsfulla frirytmiska improvisationer!

SJECD 8

Recensioner

BeställTillbaka till startsidan